И тази година, Plovdiv GuitArt Festival ще предложи на феновете си фантастични концерти, майсторски

...
И тази година, Plovdiv GuitArt Festival ще предложи на феновете си фантастични концерти, майсторски
Коментари Харесай

Съзвездие от китаристи на фестивала GuitArt

И тази година, Plovdiv GuitArt Festival ще предложи на почитателите си фантастични концерти, майсторски класове, лекции, интернационален конкурс за класическа китара и разнообразни музикални работилници. Фестивалът се осъществя с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година..

Началото ще бъде обещано на  6-ти октомври, в Студио 1 на БНР – Пловдив , с Китарен отбор „ Академика “, който включва сегашни и някогашни студенти по китара на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, които тази година  честват 25 години  от основаването си. Репертоарът на състава е с богата гама от типичен творби, както на именити композитори, по този начин и на модерни български и непознати създатели. След тях, на сцената ще се качи младият български виртуозен китарист Георги Димитров – Жожо – победител в състезанието за класическа китара, GuitArt 2018, който се радва на заслужена шеметна кариера в света на класическата музика.

Фестивалният ден ще приключи с един нов план на виртуозният старозагорски китарист Ангел Демирев  „ Angel Demirev Folk Quartet “.  Началото е планувано за 21:00ч. на сцената на фестивалния клуб Bee Bop Café.

В 19:00ч.  на 7-ми октомври в  Студио 1 на БНР- Пловдив, кубинският китарист с австрийско поданство проф. Марко Тамайо ще показа пред пловдивската аудитория премиера на своя нов музикален план.

Китарният ден ще приключи във фестивалния клуб с ударна доза музика, показана от пловдивските музиканти от  Александър Леков Трио.

В събота 8-ми октомври  дългоочакваното Трио „ Ралченица “ (Петър Ралчев – акордеон, Мие Огура (Япония) – флейта и Атанас Уркузунов – китара) ще зарадва онлайн и пловдивската аудитория. Техните авторски композиции, въодушевени от българския фолклор ще бъдат показани в Студио 1 на БНР-Пловдив, от 19:00 ч.

Вечерта, известната на пловдивчани фламенко/фюжън група  Дел Падре  ще избухне в Bee Bop Café от 21:00ч.

Неделният ден  – 9-ти октомври е отдаден на втората и най-важна част от интернационалния  китарен конкурс, когато журито ще излъчи и финалист. Победителят от състезанието ще бъде публично разгласен и награден в  Дом на културата „ Борис Христов “, директно преди концерта на една от легендите в света на класическата китара, гръцкия виртуоз  Костас Коциолис с Камерен Ансамбъл „ Софийски Солисти “ , които празнуват  60 годишен празник . Те ще показват аранжименти на песни на Бийтълс и концерт на Вивалди за китара и струнен оркестър.

Екипът на  Plovdiv   GuitArt   Festival , Ви кани да запазите тези дати и да се приготвите за следващата незабравима седмица на китарата в Пловдив!

Билети в мрежата на Eventim и на място.

www.facebook.com/guitartfest/

www.guitart.bg
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР